Voor basisscholen

Voor basisscholen kan ik als flexibele RT-er tijdelijke behoefte op dit vlak voor u invullen. Wanneer u veel zorgleerlingen te begeleiden heeft of door ziekte van uw zorgteam te weinig capaciteit heeft, kan ik hierin voor u een rol spelen. Door mijn ervaring kan ik met bestaande handelingsplannen en methodes direct aan de slag. Uiteraard beschik ik ook over eigen methodes wanneer hier behoefte aan is.

Remedial Teaching

Remedial Teaching wordt ook wel RT genoemd. Het is het verlenen van hulp aan leerlingen met leer- en/ of gedragsproblemen. Remedial Teaching is iets anders dan bijles.

Bijles is het herhalen van de lesstof zoals deze op school aangeboden wordt. Remedial Teaching gaat juist uit van het kind, in plaats van de lesstof. Op basis van de behoefte van het kind wordt met gespecialiseerde behandelingstechnieken het kind begeleid.

Doel is altijd om het kind weer mee te kunnen laten komen met de klas.Blijf op de hoogte


Het laatste nieuw rondom basisonderwijs, passend onderwijs of remedial teaching volgen? TELLENENSPELLEN zet regelmatig interessante artikelen op de website. Klik hier voor het laatste nieuws of volg TELLENENSPELLEN op social media.